Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΠΟΣΑ ΠΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑΓΕ;



Πόσα χρήματα χρειάζεται ένας αλλοδαπός για να μπει παράνομα στην χώρα μας; Περίπου 3.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα μετά από «συλλήψεις» λαθρομεταναστών από το Λιμενικό.

Η πρώτη μετά τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού άφιξη παράνομων μεταναστών σημειώθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη.
Στις 09.30, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντοπίσθηκε από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης κατεστραμμένο φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, χωρίς επιβαίνοντες.
Μετά από μια ώρα μετά εντοπίστηκαν στην περιοχή "Κουτσουκίδη", εννέα Παλαιστίνιοι (οκτώ άνδρες και μια γυναίκα), οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια έχοντας καταβάλει από 1.000 έως 3.000 ευρώ.

Το γεγονός ενισχύει τους φόβους ότι μετά τα μέτρα στον Έβρο μπορεί και να έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει ρεύμα μεταναστών προς τα νησιά.
Δεδομένου τούτου ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης επισκέφθηκε τους χώρους της Παγανής, του πολυσυζητημένου κέντρου κράτησης που έχει κλείσει μεν αλλά σε αυτό φυλάσσονται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συλλεχθεί από προσφορές πολιτών.


"Ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου θα συζητήσει το θέμα της εξεύρεσης χώρου με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Περιμένουμε οδηγίες προκειμένου να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος και να λυθούν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη στελέχωσή του καθώς επίσης και τα έξοδα σίτισης, μετακίνησης κ.α." είπε ο κ. Ηρακλής Βερβέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου