Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ; ΟΕΟ ;

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Σπίγκελ» αποκαλύπτει ότι την περίοδο 2002 μέχρι και το 2004 μοιράστηκαν στην Ελλάδα μίζες ύψους 55 εκ. ευρώ για την αγορά υποβρυχίων!

Περίεργες διαδρομές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για την ακρίβεια 55 εκατ. που είναι πολύ πιθανό να μοιράστηκαν σαν μίζες για να αγοραστούν τέσσερα υποβρύχια τύπου «214» από τη χώρα μας την περίοδο 2002 μέχρι και το 2004, αποκαλύπτει το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Σπίγκελ».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Εισαγγελία του Μονάχου διερευνά τη «διαδρομή» 55 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που κατασκευάζει και ναυπηγεί υποβρύχια στα ναυπηγεία του Κιέλου της Γερμανίας, αλλά και της θυγατρικής της Ferostahl.
Κατά την Εισαγγελία του Μονάχου, λοιπόν, οι δύο εταιρίες είχαν δημιουργήσει μία ομάδα «κρούσης» με την επωνυμία «Ομάδα Α», δουλειά της οποίας ήταν ο σχεδιασμός και η εκτέλεση δωροδοκιών ανώτερων και ανώτατων Ελλήνων αξιωματούχων, έτσι ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν μεγάλα συμβόλαια τόσο για την κατασκευή τεσσάρων καινούργιων υποβρυχίων, αλλά και για την συντήρηση παλαιότερων.

Ένας αριθμός 50 υπόπτων θα κληθούν σε δίκη από τη γερμανική Εισαγγελία. Το γερμανικό δημοσίευμα καταγράφει τη διαδικασία πώλησης, παραλληλίζοντάς την με την υπόθεση πώλησης γερμανικών τεθωρακισμένων στη Σαουδική Αραβία το 1991, όταν 220 εκατ. μάρκα μπήκαν σε λογαριασμούς offshore εταιρειών.

Το 2000, η χώρα μας παρήγγειλε από την εν λόγω εταιρεία 4 υποβρύχια τύπου «214», αξίας 1,4 δισ. ευρώ. Ένα από αυτά είναι και το πασίγνωστό πλέον «Παπανικολής», το οποίο θα κατασκευαζόταν στα γερμανικά ναυπηγεία, ενώ τα άλλα τρία στα ελληνικά ναυπηγεία. Όπως αναφέρει το «Σπίγκελ», «τότε στην Αθήνα κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Μετά το 2004, ήλθε στην εξουσία η ΝΔ και δεν ήθελε πια το «Παπανικολής», δήθεν επειδή έγερνε πολύ. Στην πραγματικότητα έγερνε μάλλον η χρηματοδότηση. Από το 2009, όμως, το λόγο είχε και πάλι το ΠΑΣΟΚ . Και όλα ήταν καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου