Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΕΣΗ

Άλλη μια μέρα οδεύει προς το τέλος της, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που έκανα λίγη ώρα αφού ξύπνησα!
Σηκώθηκα, ετοιμάστηκα και πήγα για πρωινό.

 Ανοίγω την τηλεόραση (δεν το συνηθίζω πρωινιάτικα) στον ANT1 και ακούω από την εκπομπή του κ. Παπαδάκη ότι  η ΤΡΟΙΚΑ ουσιαστικά έκανε λόγο για «ξεπούλημα της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας» και πως στόχος είναι έως το 2015 το Ελληνικό Δημόσιο να έχει εισπράξει 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις αυτές, προκειμένου να ξεπληρώσει μέρος του χρέους μας!!!
 Στη συνέχεια, περπατώντας  για την σχολή μου -την ΑΕΝ Οινουσσών- βλέπω στον ουρανό μας, Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να έχουν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας (καθημερινό φαινόμενο).
 Κατόπιν, μπαίνοντας στη σχολή μου είδα χαμογελαστούς τους συμμαθητές μου, «οπλισμένους» με τετράδια και βιβλία, διψασμένους για μάθηση, έτοιμους να «ρουφήξουν» κάθε λέξη των καθηγητών τους, έτσι ώστε να «πλουτίσουν » τις γνώσεις τους!
Από την άλλη πλευρά, το περασμένο Σάββατο που βρέθηκα στο λιμάνι της Χίου, είδα το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, έτοιμο για δράση μέσα στα ολοκαίνουργια πλωτά μέσα του, να παρακολουθεί τον ορίζοντα λες και βρισκόμασταν σε παραμονή κήρυξης πολέμου!

Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα παραπάνω, θέλω να θέσω ένα απλό ερώτημα σε εσάς: Να υποθέσουμε ότι η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο και ότι σε λίγο δεν θα έχουμε «στον ήλιο μοίρα» ή ότι αντιμετωπίζοντας με αισιοδοξία και σθένος την τωρινή κατάσταση, θα μπορέσουμε με μικρά αλλά καθόλου ασήμαντα καθημερινά επιτεύγματα του καθενός μας, « να σηκώσουμε κεφάλι ξανά » και να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει σαν χώρα και σαν Έθνος;

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως Δημητρακο το θεμα ειναι πολυ πιο συνθετο απ αυτα που βλεπουμε εσυ κι εγω. Ειναι σαφως πολιτικο, απαιτει βαθεια μελετη και γνωση για να το αναλυσεις, οπότε αστο καλυτερα προς το παρον, γιατι σιγουρα θα φτασεις σε λαθος συμπερασματα, που στα ξερα μυαλα καποιων θα σε χαρακτηριζουν.
    Μπραβο για την προσπαθεια σου. Μεινε-οπως το γραφεις αλλωστε-σε θεματα θαλασσινά,η κοινωνια εχει αναγκη πολλες απο τις γνωσεις που αποκτας εκει.
    Ο θειός σου ο Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή