Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!

Τραγική εξέλιξη είχε ο κατάπλους του πλοίου «IONIAN KING», με σημαία Κύπρου, αργά το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο μετέφερε 1.288 Ασιάτες, στην πλειονότητά τους από το Μπαγκλαντές, από την Τρίπολη της Λιβύης στο λιμάνι της Σούδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 45 άτομα, πήδηξαν στη θάλασσα, λίγο πριν δέσει το πλοίο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε  πρωινές ώρες της Κυριακής «από προσωπικό του Ναύσταθμου του Πολεμικού Ναυτικού Κρήτης, για τον εντοπισμό αριθμού ατόμων, που ευρίσκοντο στη θάλασσα».

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 31 άτομα, εκ των οποίων 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ ένας πέθανε κατά τη διακομιδή του. Αλλοι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Επίσης, εντοπίστηκαν νεκροί άλλοι δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με την κατάσταση επιβατών του πλοίου αναζητούνται 16 επιβάτες, ενώ οι νεκροί, οι διασωθέντες και οι αγνοούμενοι είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οπως επισημαίνεται, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι «οι προαναφερόμενοι, με την χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει από την πλώρη του πλοίου στη θάλασσα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ασιάτες έπεσαν στη θάλασσα, διότι φοβήθηκαν απέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου