Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!



Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής πρόβλημα με κάποιο ελληνικό πλοίο ή Έλληνες ναυτικούς, τονίζει το ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), που μετά την εκδήλωση τσουνάμι στη θαλάσσια περιοχή του Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ναυτιλιακό ακόλουθο του Τόκιο, αλλά ναυτιλιακές εταιρίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το ΕΚΣΕΔ παραμένει σε ετοιμότητα μέχρι την ύφεση του φαινομένου, διατηρώντας την επαφή με παρακείμενα στη περιοχή Κέντρα Έρευνας Διάσωσης, καθώς και τους ναυτιλιακούς ακόλουθους σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ.

Ελληνικά πλοία που πλέουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, λαμβάνουν συνεχή μετεωρολογικά δελτία και ναυτιλιακές οδηγίες, σχετικά με το φαινόμενο από τις αρμόδιες διεθνείς αλλά και τοπικές αρχές όπου πλοίαρχοι ακολουθούν την εν γένει ασφάλεια των πλοίων, πληρωμάτων και επιβαινόντων.

Σε συνεργασία επίσης με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων συστήθηκε στις ναυτιλιακές εταιρίες ο ορισμός εκπροσώπου, με σκοπό τη παροχή πληροφοριών σε εικοσιτετράωρη βάση προς τους οικείους των πληρωμάτων.

Πηγή: ΕΚΣΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου