Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΠΤΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΖΟΝΤΕΣ



Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν από χθες διερεύνηση των χώρων του ημιβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia καθώς σώοι εντοπίστηκαν στην καμπίνα τους δύο ακόμη επιβαίνοντες γεγονός που μείωσε τον αριθμό των αγνοούμενων του ναυαγίου που προσδιορίζονται σε εξήντα επιβάτες.

Οι συνθήκες που επιχειρούν τα συνεργεία χαρακτηρίζονται δύσκολα ενώ στο σύνολό τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν συχνές αναφορές στη ναυτική τραγωδία καθώς υπάρχουν επίσημα τρείς νεκροί και τριάντα τραυματίες εκ των οποίων δύο σοβαρά.

 Ο καπετάνιος του πλοίου, που κρατείται από τις Ιταλικές αρχές, δήλωσε πως η πρόσκρουση έγινε σε ύφαλο που δεν ήταν χαρτογραφημένος και ότι έγιναν ακολούθως όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες. Ωστόσο δηλώσεις μερίδας των διασωθέντων σε τηλεοπτικά συνεργεία έκαναν λόγο για κατάσταση χάους και πανικού ενώ σημείωσαν ότι το πλήρωμα προσπαθούσε για ώρα να καθησυχάσει τους επιβάτες  λέγοντας ότι το ρεύμα είχε κοπεί εξαιτίας «απλού τεχνικού προβλήματος» καταγγέλλοντας παράλληλα ότι και  η καθέλκυση των λέμβων καθυστέρησε κατά πολύ.

Όπως επιβεβαίωσαν ελληνικές διπλωματικές αρχές τέλος χθες οι τρείς Έλληνες επιβαίνοντες του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου