Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ!!!


Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός στη διάρκεια ελιγμών, συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού σώματος που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε τακτική περιπολία.
Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες και από τις δύο πλευρές, ενώ τα σκάφη μετά το περιστατικό αποχώρησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος του λιμενικού ζήτησε από τον κυβερνήτη του τουρκικού σκάφους που ήταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να αποχωρήσει, ωστόσο ο ίδιος δεν υπάκουσε και άρχισε να πραγματοποιεί ελιγμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύγκρουση των δύο σκαφών.

Διάβημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Την εντολή για διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε η ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας.
Ειδικότερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για ένα επεισόδιο παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Το τουρκικό πλοίο επειδή έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε περιοχή όπου εκτελούσε περιπολία σκάφος του ελληνικού λιμενικού (στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2012») προσέκρουσε σε αυτό χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Όμως, όπως θα επισημάνει ο έλληνας πρέσβης στο διάβημά του, «παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης». 

Το θέμα αναμένεται να θέσει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει στο υπουργείο στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη με τον Τούρκο Πρέσβη. 
Τις τελευταίες ώρες γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή παρουσία και στελεχών της Frontex που εδρεύουν στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου