Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

"ΕΚΚΕΝΩΣΗ" ΝΗΣΙΩΝ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!


Με το στόμα ανοικτό άφησε τους συνδαιτυμόνες της Ναυτιλιακής Λέσχης νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης ο οποίος αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο ακτοπλοϊκό αποκάλυψε ότι η τρόικα «πρότεινε» να εκκενωθούν τα νησιά με μικρό αριθμό κατοίκων, λιγότερους από 150, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Η «αποκάλυψη» έκλεψε την παράσταση αφού πυροδότησε συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της ναυτιλία και των παραγωγικών τάξεων φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα τα περί της ναυτιλίας ζητήματα, ανταγωνιστικότητας του νηολογίου κλπ.
Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος απευθυνόμενος στον κ. Μουσουρούλη τον ρώτησε αν το θέμα αυτό έθεσε Έλληνας ή ξένος για να διευκρινήσει ακολούθως ο κ. υπουργός ότι το θέμα ετέθει απο ξένο, μέλος του επιτελείου της Τροίκα.
Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του διαψεύδει τον κ. Μουσουρούλη ότι ετέθει θέμα εκκένωσης νησιών με λίγους κατοίκους σε υπουργικό επίπεδο, ενώ ο κ. Μουσουρούλης, όπως ο ίδιος είπε στους 80 και πλέον Έλληνες ναυτιλιακούς παράγοντες που ήταν παρόντες στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά ότι απήντησε στους εκπροσώπους της Τρόικας "πως δεν είναι στα καλά τους και πως τέτοια πράγματα δε γίνονται".
Η «αποκάλυψη» είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες θα πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό και παρασκήνιο καθώς μεσολαβούν από τις αποκαλύψεως λίγες ώρες και από την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα όπου το Αιγαίο αποτέλεσε και το κυρίαρχο θέμα.
Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της κάλυψης του κόστους των αγόνων γραμμών αποτελεί ένα από τα μείζονος σημασίας ζητήματα που καλούνται να χειριστούν μεταξύ των άλλων στο πλαίσιο της επιδίωξης επίλυσης του ακτοπλοϊκού τα υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου αλλά και Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου