Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ HONG KONG!


Στους 36 ανέρχεται ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου στο Χονγκ Κονγκ, μια από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία της πόλης.
Το πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα. 
Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν κάποιοι από τους επιζώντες.
Το πλοίο που ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη «βροχή» από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
«Το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 10 λεπτά. Έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν μας διασώσουν» δήλωσε ένας από τους επιζώντες.-
Άλλοι διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου