Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Απο τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Χίο και Μυτιλήνη. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Πόρο.
Από το λιμάνι του Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για Κέα και Κύθνο, ενώ από τη Ραφήνα δεν γίνονται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες και το Μαρμάρι.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ θυελλώδεις άνεμοι έντασης 9 μποφόρ πνέουν σε βορειοδυτικό, νοτιοδυτικό και νοτιανατολικό Αιγαίο, Ικάριο και δυτικό Κρητικό.

Η πρόγνωση του καιρού
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσου, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βελτιωμένος είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια, ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιο ανατολικά.
Οι άνεμοι στο Αίγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα 8 και πρόσκαιρα τοπικά τα 9 Μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμους χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου