Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΣΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Περισσότερα από 710 κρουαζιερόπλοια αναμένεται φέτος να προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά. Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, υποδεχόμενος τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου COSTA MAGICA, το πρώτο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2013, με 3.336 επιβάτες.
«Η Ελλάδα είναι ένας μοναδικός τόπος προορισμού, που παρέχει ποιότητα, ασφάλεια και διαθέτει φυσικές ομορφιές και διαχρονικό πολιτισμό», είπε ο κ. Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι «το 2013 θα είναι μια ανοδική χρονιά για την κρουαζιέρα και στο λιμάνι θα υποδεχθούμε περισσότερους από 2,2 εκατ. τουρίστες».
Το κρουαζιερόπλοιο COSTA MAGICA της ιταλικής εταιρίας COSTA, ανήκει στον όμιλο της Carnival, τα πλοία της οποίας θα επισκεφθούν το λιμάνι του Πειραιά με 74 δρομολόγια το 2013, έναντι 33 του 2012.
Ο Πειραιάς το 2013 θα διαθέτει 11 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας για 6 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς (μήκους άνω των 300μ.)
Ο ΟΛΠ ΑΕ έχει ήδη ανακοινώσει, στην αγορά κρουαζιέρας, ότι τα έτη 2013- 2016 θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγιά του, ενώ εφαρμόζει ήδη κανονισμό και προγραμματισμό κατάπλου (Berth Allocation) και με τη συνεργασία και των εταιρειών, είναι γνωστά όλα τα δρομολόγια και οι θέσεις πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων για το 2013.
Επίσης σε συνεργασία του ΟΛΠ με το Διεθνή Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» θα υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας για την αποφυγή διπλών ελέγχων αποσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου