Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Θαλάσσιας Ασφάλειας, EMSA  δεν αποκλείεται να απαγορεύσει την επάνδρωση  των ευρωπαϊκών πλοίων με Φιλιππινέζους ναυτικούς.  Μία τέτοια απόφαση θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από την EMSA στις ναυτικές σχολές των Φιλιππίνων και εφόσον αποδεχθεί ότι ένα αριθμός εξ αυτών δεν έχει προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις για το επίπεδο εκπαίδευσης που έχει θέσει  η EMSA.
Οι έλεγχοι από την ΕΜSA αναμένεται να πραγματοποιηθούν το διάστημα 18-22 Μαρτίου, αναφέρει εφημερίδα των Φιλιππίνων.
Οι Φιλιππινέζικες αρχές είχαν υποσχεθεί ότι θα προσαρμόσουν τις σχολές στις απαιτήσεις που θέτει η EMSA. Όσες δεν το επιτύχουν θα κλείσουν. Επισημαίνεται ότι και το 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαμηνύσει ότι θα απαγορέψει την επάνδρωση των ευρωπαϊκών πλοίων με Φιλιππινέζους  ναυτικούς ωστόσο η απειλή δεν υλοποιήθηκε μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων η οποία προχώρησε στην υιοθέτηση της διεθνούς σύμβασης STCW.
Σημειώνεται ότι οι 350.000 Φιλιππινέζοι ναυτικοί που επανδρώνουν πλοία σε όλο τον κόσμο συνεισέφεραν περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της χώρας του με εμβάσματα ενώ μία ενδεχόμενη απαγόρευση θα επηρεάσει περί τους 80.000 φιλιππινέζους ναυτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου