Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ...2012!


Ξεκινά άμεσα το μεγαλύτερο έργο υποδομής στη Λεμεσό της Κύπρου μετά τις τελικές υπογραφές των αρμοδίων, οι εργασίες του οποίου αναμένονται να κορυφωθούν τον Απρίλιο του 2010: η μαρίνα της Λεμεσού θα παρέχει τη δυνατότητα αγκυροβόλησης 1000 περίπου σκαφών, θα διαθέτει κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις για φιλοξενία, συντήρηση και επιδιόρθωση σκαφών αναψυχής, ενώ θα προσφέρει και άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στόχος, το Φθινόπωρο του 2012 να δεχθεί τα πρώτα σκάφη και σε 5 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 350 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άρχισε ήδη να επιδεικνύεται έντονο ενδιαφέρον για απόκτηση ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τα σχέδια σε μια έκταση 100.000 τ.μ., θα γίνει ανάπτυξη οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων με πισίνες και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

Στο κέντρο της λεκάνης της μαρίνας θα κατασκευαστεί μικρή τεχνητή χερσόνησος, όπου θα κατασκευαστούν 86 επαύλεις και 188 διαμερίσματα. Μπροστά από καθένα θα διατίθεται πάρκινγκ και ειδικός χώρος ελλιμενισμού του σκάφους του κάθε ιδιοκτήτη.

Ο ευρύτερος χώρος της μαρίνας θα συνδέεται με επτά γέφυρες-προβλήτες, ενώ τα κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια αλλά και παραδοσιακές ψαροταβέρνες, καταστήματα κτλ θα αυξηθούν. Επιπλέον, η ευρύτερη περιοχή μεταξύ των δύο λιμανιών που θα καταλαμβάνουν οι λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις της μαρίνας, θα μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου (αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι στο πλάνο δεν προβλέπονται ουρανοξύστες, τα πρωτοποριακά σχέδια της νέας μαρίνας θυμίζουν λίγο από σχέδια Ντουμπάι).

Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει το ναυτικό τουρισμό, να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν και να ανοίξει νέες προοπτικές, τόσο για τη Λεμεσό όσο και για την Κύπρο γενικότερα. Μάλιστα ο σχεδιασμός του θα ενταχθεί αρμονικά στο οικιστικό περιβάλλον της περιοχής, η αρχιτεκτονική των κτιρίων θα είναι από τοπική πέτρα, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το Μεσαιωνικό Κάστρο, το παλιό λιμάνι και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Κύπρο μας...!Μακάρι τέτοιου είδους ανάπτυξη να υπήρχε και στην Ελλάδα...!Δύστυχώς όμως ΚΑΠΟΙΟΙ (ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε) δεν το επιτρέπουν...!

Τα συμπεράσματα δικά σας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου