Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ!


Επισταμένοι έλεγχοι
Οι λιμενικές αρχές θα προβαίνουν σε συνεχείς και επισταμένους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση εκ μέρους των υπόχρεων (εταιρειών - πλοίων - ναυτικών πρακτόρων) των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεών τους αναφορικά με την καταγραφή - επιβεβαίωση των στοιχείων των επιβατών που επιβιβάζονται στα πλοία, υπενθυμίζοντας ότι η υποχρέωση αυτή αφορά τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά εισιτήρια που εκδίδονται.
Σχεδόν αδύνατον
Πάντως, ακτοπλοϊκοί σημείωναν χθες, με αφορμή τη διαταγή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ότι, με βάση της επικρατούσες συνθήκες και υποδομές (έλλειψη σταθμών επιβίβασης και αποβίβασης), στα ελληνικά λιμάνια είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθεί η διαδικασία του επισταμένου ελέγχου ταυτοπροσωπίας των επιβατών, ιδίως τους θερινούς μήνες.
Οι καθυστερήσεις στον απόπλου των πλοίων θα είναι μεγάλες και τα πλοία θα τιμωρούνται με πρόστιμο, λόγω καθυστέρησης απόπλου.

Κάθε σύγκριση με τις συνθήκες που επικρατούν στις αερομεταφορές είναι τουλάχιστον ατυχείς σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι, αν πρώτα δεν φροντίσει η πολιτεία να βελτιωθούν ή να υπάρξουν υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου