Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

23,6m. ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ!Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν πως ο σεισμός της 11ης Μαρτίου προκάλεσε τσουνάμι ύψους 23,6 μέτρων σε περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Το τεράστιο αυτό παλιρροϊκό κύμα χτύπησε την πόλη Οφουνάτο της περιφέρειας Ιουάτε, σύμφωνα με το Ινστιτούτου Ερευνών Λιμένων και Αεροδρομίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
    Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 9.700 και οι αγνοούμενοι περισσότεροι από 16.500.

 Μετασεισμός 4,9 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Κάντο γύρω από το Τόκιο, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι εργασίες για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων έχουν ξεκινήσει στις πόλεις Καμαΐτσι, Οφουνάτο και Μιγιάκο, ενώ αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Tohoku Expressway που συνδέει το Τόκιο με τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι.
Τρεις εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα νοσηλεύονται έπειτα από την έκθεσή τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο έπεσαν κάτω από το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. Ωστόσο, επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, ανιχνεύθηκαν στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου