Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Οινουσσαι 3

Σε αναζήτηση λύσεων συνεχίζει να βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα πιστοποιητικά του Ρωσικού Νηογνώμονα.

Ο ακριβής αριθμός των πλοίων που είναι εφοδιασμένα με πιστοποιητικά κλάσης τα οποία όμως δεν αναγνωρίζει ο Ρωσικός Νηογνώμονας δεν έχει προσδιορισθεί, (υπολογίζονται περισσότερα από 60) χθες έφτασαν επισήμως τα 34, η επίλυση του προβλήματος φαίνεται ότι καθυστερεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ρωσικό Νηογνώμονα σχεδιάζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για τα πιστοποιητικά που δεν αναγνωρίζουν, αλλά και να ξεκινήσουν από την αρχή τις διαδικασίες ένταξης των πλοίων στην κλάση του.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο προσπαθεί να συμφωνήσει με άλλους νηογνώμονες ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος των πλοίων τα οποία έχουν μείνει χωρίς έγκυρα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα επαναξιολόγησης των πλοίων δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα το ΥΠΑΑΝ έχει έρθει σε επαφή με Ελληνες ναυπηγούς, ώστε αν χρειαστεί να συμβάλουν και αυτοί στον αγώνα δρόμου που θα γίνει, προκειμένου να πιστοποιηθούν ξανά τα πλοία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Μέχρι τότε τα προβλήματα θα παραμένουν στη διασύνδεση και τροφοδοσία των νησιών. Με έγγραφο του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων διετάχθη η μη δυνατότητα εκτέλεσης συνέχισης πλόων δρομολογιακών πλοίων και κυρίως γραμμών δημόσιας υπηρεσίας (αγόνων) που είχε σαν αποτέλεσμα νησιά όπως Οινούσσες, Ψαρά, Αγ. Ευστράτιος, Μεγανήσι, Γαύδος κ.λπ. να μείνουν χωρίς συγκοινωνία.

Ταυτόχρονα πολλοί είναι οι επιχειρηματίες με ημερόπλοια που έχουν δεχθεί αγωγές από τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συμφωνίες που είχαν υπογράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου