Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ
Συγκρούστηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και το Ε/Γ - Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου.

Κατά τον απόπλου του, για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Μήλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Θήρα - Ανάφη), το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» ήρθε σε επαφή με το Ε/Γ - Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 22:00 για Χίο - Μυτιλήνη.

Από την Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, ενώ αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι εκτεταμένες ζημιές του Ε/Γ - Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS».

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» μετά από τη διενέργεια εκτάκτου ελέγχου που πραγματοποίησε επιθεωρητής του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και προσκόμισης Βεβαιωτικού Διατήρησης Κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου