Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στα πελάγη, η ένταση των οποίων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνει κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο.

Για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μόνο κλειστού τύπου, ενώ δεν γίνονται δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν στη διάρκεια της ημέρας, γι' αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν αναχωρήσουν, να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Παγετός και ισχυροί άνεμοι

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στα νότια Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανόν το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου