Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ BLUE STAR DELOS!


Το πιο καινούριο πλοίο της Ευρώπης, που κατασκευάστηκε χωρίς την επιτήρηση καμιάς Τρόικα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος, εγκαινιάστηκε πριν από λίγο στον Πειραιά.

Πρόκειται για το
“Blue Star Delos” του ομίλου Attica, θυγατρικής της MIG.

Το “Blue Star Delos”, είναι το πρώτο από την παραγγελία δύο πλοίων, υψηλών προδιαγραφών, ολικού μήκους 145,50 μέτρων, ταχύτητος 26 κόμβων και μεταφορικής ικανότητας 2.400 επιβατών και 450 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως ή 50 φορτηγών οχημάτων και 150 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι “Eίναι μια ωραία μέρα σήμερα, παρά τη γενικότερη κατήφεια που υπάρχει. Μου τηλεφώνησε ο κ. Βέττας πριν από τρεις εβδομάδες και μου είπε ότι παραλάβαμε το Blue Star Delos στη Νότιο Κορέα. Στην πρύμνη μαζεύτηκε ο κόσμος και τραγούδησε τον ελληνικό ύμνο. Για την Ελλάδα υπάρχουν λύσεις”.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι η MIG είναι ο μοναδικός μη κρατικοδίαιτος επιχειρηματικός όμιλος που στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα, φέρνει νέα πλοία, νέα αεροπλάνα και έχει τα πιο υπερσύγχρονα καταστήματα και νοσοκομεία.

Παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές και στο εξωτερικό.

“Είμαστε όμως Έλληνες, μένουμε στην Ελλάδα και επενδύουμε εδώ, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Το λέω πολλά χρόνια αυτό που συμβαίνει σήμερα αλλά με θεωρούσαν γραφικό.

Η καταστροφή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη όμως πρέπει να ξεκινήσουμε την ανασυγκρότηση η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσα μέσα από υγιή επιχειρηματικότητα, υγιείς επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, κυβέρνηση συνδικάτα και η κοινωνία” επεσήμανε ο κ. Βγενόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Βέττας, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Attica, τόνισε ότι μπορεί το κλίμα να είναι άσχημο όμως το πλοίο αυτό όπως και το “Blue Star Patmos”, που θα έρθει το 2012, δείχνουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να επενδύει στο μέλλον.

“Μπορεί η Ελλάδα να έχει διασυρθεί τελευταία όμως υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα” ανέφερε ο κ. Βέττας καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου