Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝΣτη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων παρέστη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος αναφερόμενος στο θερινό εκπαιδευτικό ταξίδι των Δόκιμων Σημαιοφόρων, τους κάλεσε μεταξύ άλλων να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, την οποία προσέφερε επί σειρά ετών ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος μέσω της Costamare και την οποία συνεχίζει ο γιος του Κωστής Κωνσταντακόπουλος.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Μουσουρούλη:

«Σεβασμιότατε, κ. Γραμματέα της Κυβέρνησης,  κ. Διοικητά,  κ. Αρχηγέ,  κ. Κωνσταντακόπουλε,  Δόκιμοι Σημαιοφόροι, 
 
Σε λίγες μέρες, θα επιβιβαστείτε σε ένα υπό ελληνική σημαία πλοίο για να πραγματοποιήσετε το θερινό εκπαιδευτικό σας ταξίδι. 

Θα έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσετε: 

-τις ιδιαιτερότητες που συνθέτουν το ναυτικό επάγγελμα,  
-την οργάνωση της εσωτερικής υπηρεσίας πάνω στο πλοίο, 
-τον τρόπο λειτουργίας του,  

Ταυτόχρονα, θα επισκεφθείτε μεγάλα λιμάνια της Β. Ευρώπης και θα αποκτήσετε γνώση για τον τρόπο διοίκησης, διαχείρισης και λειτουργίας τους. 

Πρόκειται για πολύτιμη εμπειρία για τη χώρα μας που βρίσκετε σε διαδικασία επανασχεδιασμού της λιμενικής της πολιτικής. 

Σας ζητώ και σας καλώ να αξιοποιήσετε την ευκαιρία που σας προσφέρει η εταιρεία  COSTAMARE.  

Την ευκαιρία αυτή έδινε εδώ και αρκετά χρόνια, ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και ο γιος του και άξιος συνεχιστής του Κωστής Κωνσταντακόπουλος τον οποίο και ευχαριστώ.  

Η Ελληνική Ναυτιλία πρωταγωνιστεί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, συνεισφέροντας με δεκάδες δις Ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ.  
 
Το ΛΣ με την ενενηντάχρονη προσφορά του, έχει αναδειχθεί σε ένα ισχυρό βραχίονα της Ναυτιλιακής Πολιτικής της χώρας.  

Τα στελέχη του, έχουν αποκτήσει και διατηρούν τεχνογνωσία, εμπειρία, στο σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό νηολόγιο, το ναυτεργατικό δυναμικό της χώρας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, τη διασφάλιση των θαλασσίων συνόρων, την εξασφάλιση της τάξης στα λιμάνια, την καταπολέμηση κάθε μορφής εγκληματικής δράσης στον χώρο ευθύνης του, τη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς ναυσιπλοΐας καθώς και την ανταπόκριση στο εθνικά νευραλγικό έργο της έρευνας και διάσωσης.  

Η Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι, στην δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της είναι η ενεργοποίηση, αναβάθμιση και βέλτιστη αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.  

Και τούτο θα γίνει στο πλαίσιο μιας κατάλληλης και σύγχρονης οργανωτικής δομής και μιας αποτελεσματικής διοίκησης της λειτουργίας του, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον ναυτιλιακής διοίκησης - μοχλό ανάπτυξης και προοπτικής εξόδου της χώρας από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου