Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΝΑΥΑΓΙΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ - ΟΚΤΩ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ



Τις σορούς δύο ναυτικών περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου «Consouth» νωρίτερα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας κ.  Κ. Μουσουρούλη άλλοι επτά ναυτικοί περισυλλέγησαν σώοι. Οι έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι συνεχίζονται, για τον εντοπισμό των υπόλοιπων οκτώ αγνοουμένων ναυτικών.
Έντονη ανησυχία υπάρχει και για τις οικολογικές επιπτώσεις από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου, καθώς το φορτίο που μετέφερε ήταν λίπασμα.
09.32 π.μ.
Nωρίς το πρωί της Μ. Δευτέρας, υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, συγκρούστηκαν το φορτηγό πλοίο Κον Σάουθ, με σημαία Αντίγκουα-Μπαρμπούντα και με 16 άτομα πλήρωμα με το φορτηγό πλοίο Πιρι Ρέις, με σημαία Νήσων Κουκ και με 17 άτομα πλήρωμα. Το δεύτερο πλοίο βυθίστηκε και μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί μόνο τα επτά άτομα του πληρώματος τα οποία και έχουν περισυλεγεί.
Δέκα ναυτικοί αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή 78 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα, στη Μεθώνη μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων.
Το Κον Σάουθ είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα και το Πίρι Ρέις από την Ακαμπα με προορισμό την Ουκρανία. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε τις 7 το πρωϊ και ξεκίνησε αμέσως έρευνες στις οποίες συμμετέχουν πλοία ανοικτής θαλάσσης, τέσερα παραπλέοντα σκάφη, ναυαγοσωστικά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος C 130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου