Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ!

Αυστηρότερα γίνονται τα μέτρα, που στόχο έχουν την ασφαλή πλεύση των διερχόμενων πλοίων από τον Κόλπο του Άντεν, καθώς ήδη οι οδηγίες που ίσχυαν μέχρι πρότινος έχουν πάρει συνολικά τέσσερις αναθεωρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι αναθεωρήσεις αυτές έχουν κάνει πρακτικότερες τις εφαρμογές των μέτρων ενώ έχει ληφθεί υπόψη και η εμπειρία αξιωματικών και πληρωμάτων που δέχτηκαν επιθέσεις και πέτυχαν να τις αποτρέψουν.

Μόλις πρόσφατα και μετά τις προαναφερθείσες αναθεώρησες οι οργανισμοί της ναυτιλίας εξέδωσαν συμπληρωματικές οδηγίες που αφορούν στη διαμόρφωση και τον τρόπο χρήσης ασφαλούς χώρου επί των εμπορικών πλοίων με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία του πληρώματος σε περιπτώσεις εισβολής πειρατών.

Οι εν λόγω οδηγίες έρχονται σε χρονική στιγμή κατάλληλη καθώς διαπιστώθηκαν περιστατικά φοβίας σε μέλη πληρωμάτων να διέλθουν την εν λόγω ζώνη.

Στο μεταξύ, η κατάσταση εξακολουθεί “ανεξέλεγκτη” όσον αφορά την πάταξη της πειρατείας στην εν λόγω ζώνη ενώ εκτιμήσεις θέλουν ότι λόγω των εσωτερικών γεγονότων αλλά και του λιμού στην περιοχή τα φαινόμενα βίας θα οξυνθούν γεγονός που θα έχει αντίστοιχη επίπτωση και στις πειρατικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου